Η αφυδάτωση του δέρματος![]() Οι υδατικές κρέμες δεν αρκούν να αναπληρώσουν την αφυδάτωση του Το αφυδατωμένο δέρμα, είτε είναι λιπαρό είτε ξηρό, παρουσιάζει ξηρή και τραχιά όψη, μικρά σπασίματα και απολέπιση ενώ κατά την αφή δίνει την εντύπωση χαρτιού. Το άτομο που πάσχει από αφυδάτωση νιώθει τράβηγμα στο δέρμα του καθώς και φαγούρα ή τσούξιμο, όταν απλώνει στο δέρμα υδατική κρέμα.
Η αφυδάτωση, ανάλογα με το στρώμα του δέρματος που έχει προσβάλει, διακρίνεται στις εξής κατηγορίες:
Η αφυδάτωση είναι χαρακτηριστικό του γερασμένου δέρματος στο οποίο συνυπάρχουν η επιφανειακή, η μέση και η βαθιά αφυδάτωση και είναι επακόλουθα άλλων λειτουργικών βλαβών που συμβαίνουν κατά την γήρανση.
![]() ![]() ![]() ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΕΡΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΣΗΣ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ
Θα πρέπει να πίνουμε 2 λίτρα νερό την ημέρα. Από τις τροφές ο οργανισμός παίρνει περίπου 1/2lit. το υπόλοιπο 1 1/2lit. πρέπει να λαμβάνεται υπό μορφή ροφημάτων το οποίο ο οργανισμός το μετατρέπει σε βιολογικό νερό. Επίσης πρέπει να πάρουμε αλμυρές τροφές, όσο το επιτρέπει η υγεία μας κυρίως το καλοκαίρι που ιδρώνουμε περισσότερο.
Εάν όμως υπάρχει σοβαρή αφυδάτωση και το νερό έχει ελαττωθεί στο κυρίως δέρμα και οι ιστοί έχουν χάσει την ικανότητα να το συγκρατούν, τότε σχεδόν τίποτα δεν γίνεται.
Τα ειδικά βιολογικά προϊόντα, παγωμένα ζωντανά κύτταρα FlashLifting λόγω της προέλευσης τους και της σύνθεσης τους με υδρόφιλα και ενυδατικά συστατικά, συγκρατούν τα κυτταρικά υγρά του δέρματος. Έτσι επιτυγχάνεται η καλή και φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων του δέρματος, με αποτέλεσμα την διέγερση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Λόγω της συμβατότητας των βοοειδών εμβρυϊκών εκχυλισμάτων με τον ανθρώπινο δερματικό ιστό, της ύπαρξης πλήρους πολύ υδρόφιλου DNA, του αμνιακού υγρού που είναι παράγοντας ενυδάτωσης, της αλμπουμίνης και του υαλουρονικού οξέως, που είναι ένα ένζυμο που προάγει τη διάχυση και των λοιπών δραστικών συστατικών επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση της επιφανειακής αλλά και της μέσης αφυδάτωσης του δέρματος, όταν βέβαια δεν έχουν γίνει καθοριστικές βλάβες μη αναστρέψιμες.
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΥΔΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Από το ιδίως δέρμα το νερό φειδωλά διοχετεύεται στην επιδερμίδα. Η κερατίνη στιβάδα – επιφανειακή – είναι πολύ φτωχή σε νερό, περιέχει περίπου 10-20%. Το βιολογικό νερό από το δέρμα (ιδίως δέρμα – επιδερμίδα) δεν εξατμίζεται λόγω του φράγματος του Blank, αλλά και δεν είναι δυνατό να προσθέσουμε νερό στο δέρμα εκ των έξω (αδιαπέραστο του δέρματος). Το εμπόδιο που δημιουργεί το αδιαπέραστο του δέρματος ονομάζεται ηλεκτροφυσιολογικό φράγμα του Rein. Αυτό οφείλεται στην διαφορά του ΡΗ (έσω-έξω). Η διαφορά αυτή δημιουργεί ηλεκτρικά δυναμικά πεδία που εμποδίζουν την είσοδο του νερού.
![]() Η κεράτινη στιβάδα διαθέτει φυσιολογικά το φυσικό ενυδατικό παράγοντα: Natural Moisturizing Factor (N.M.F.).
![]() Αυτός αποτελεί το 30% της υδάτωσης της κεράτινης στιβάδας και αποτελείται από περίπου 13 υδατοδιαλυτές ουσίες που έχουν την ικανότητα να συγκρατούν νερό. Το 40% αυτών των ουσιών αποτελείται από αμινοξέα και επιπλέον 12% αποτελείται από ένα συγκεκριμένο συστατικό αμινοξέων το PCA
Ο φυσικός ενυδατικός παράγοντας N.M.F. προστατεύεται από τις κρέμες ημέρας, που παρεμποδίζουν λόγω της ελαφριάς λιπαρότητας τους την εξάτμιση του νερού και διαταράσσεται από εξωτερικούς παράγοντες και κυρίως από τα συχνά πλυσίματα του δέρματος με σαπούνια και καυστικές λοσιόν. Τα λουτρά των γλυκών νερών ούτε βλάπτουν ούτε ωφελούν.
Οι υδατικές κρέμες δεν αρκούν να αναπληρώσουν την αφυδάτωση του ιδίως δέρματος. Αυτές προστατεύουν από την επιφανειακή αφυδάτωση και τραβούν υγροσκοπικές ουσίες από την ατμόσφαιρα, ενισχύοντας τον φυσικό ενυδατικό παράγοντα της κερατίνης στιβάδας (N.M.F.) μόνο κατά τη διάρκεια της χρήσης.
Δήμη Ι. Κουλιστανίδου
Αισθητικός Dpl Cidesco http://blog.cosmaqua.gr/2013/04/13/%CE%B7-%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%B4%CE%AC%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-1%CE%BF/ |
Διαβάστε επίσης...
ΑσθένειεςΕφημερεύοντα ΦαρμακείαΕπιλέξτε τη περιοχή που σας ενδιαφέρει Περισσότερες κατηγορίες... |
Copyright © 2013 site. All rights reserved. | created by ![]() |